GD Therapie

Praktijk voor Healing-Ontspanning-Gezondheid

Oefening om contact te maken met overleden dierbaren.


Het is bijzonder belangrijk om eerst een paar dingen te begrijpen en dat is de structuur van de mens zelf.

Daar bedoelen we geen biologische structuur mee, maar een energetische.

Uw ouders maken uw lichaam en de kern wie je zelf bent, je ware ik is al altijd aanwezig geweest door de eeuwen heen.

Elke ziel komt en vertrekt weer na een leven en keert weer in een fysieke verpakking.

Wij zijn allemaal geesten die een verpakking hebben in een fysieke verschijning. Mensen begrijpen niet dat de geest van de baby in het lichaam van de moeder indaalt in de vierde maand van haar zwangerschap.

De baby zijn ziel is bij de conceptie aanwezig en ze ervaart dit als ze voor het eerst leven in haar buik voelt en elk kind kiest zijn ouders om zo de perfecte lessen aan te trekken die deze ziel moet leren tijdens het leven.

Als je de kern van de mens begrijpt en ook weet dat elke geest terugkeert naar de bron na het leven en dat het leven in de kosmos gewoon verder gaat in een niet menselijke verpakking maar op een manier dat je iedereen die je hebt ontmoet gewoon kan zien en spreken, als je weet dat energie niet verloren gaat, dan kan men ook beseffen dat we elkaar na de fysieke dood ook zullen terugzien.

Ons fysieke lichaam is de auto waar we hier mee rondrijden om gezien te worden. En dat is nu het meest kritieke punt.

Als iemand sterft dan missen we deze persoon zijn fysieke verschijning omdat we niet weten dat we op een andere manier met deze persoon kunnen omgaan.

Mensen knuffelen graag en pakken graag elkaar vast. En alle respect voor het oprechte verdriet en het oprechte gemis.
Maar als men eerst beseft en gaat accepteren dat er veel meer is dan wat je kan zien met je fysieke ogen , dan weet je dat er een grotere waarheid bestaat die klaarligt om door jou ontdekt te worden.

En dan kunnen we gaan begrijpen hoe je zelf in elkaar steekt dan kan je ook leren omgaan met de wetenschap dat elk mens niet weg is en zomaar in het niets is opgelost. Het is niet zo omdat u het niet kan zien dat het daarom niet bestaat.

In onze culturen wordt het lichaam begraven of gecremeerd, in Tibet worden de mensen aan de gieren gegeven. Uw dierbaren zijn niet op het kerkhof aanwezig, hun verpakking is uw dierbare niet. Het is een jasje. De ware persoon, zijn ware identiteit en persoonlijkheid leeft en is gelukkig in de geest. En onze familieleden, vrienden, kennissen en collega’s die we zo nauw aan het hart dragen, zijn bij ons.

Maak een klein ritueeltje, doe een speciaal gebaar.

Zet thuis een mooie tafel neer maak een speciale plaats voor deze persoon.

Sommige mensen hebben een kaarsje bij hun foto samen met een bloemetje. Maar maak er wel geen rouwkapel van.

Overledenen houden niet van drama. Ze kunnen niet tegen verheerlijking van hun persoontje. En sommige mensen stoppen met leven omdat hun dierbare er ineens niet meer is.

Dit is verkeerd. Voor dat die persoon geboren was had jij ook een eigen leven en de spirituele wereld vertelt ons altijd, dat men nooit de dood van een dierbare mag gebruiken om achter te schuilen om je eigen persoonlijke verantwoordelijkheid te ontlopen.

Jij hebt ook als mens lessen te leren en te leren dat het leven na de dood niet stopt.

Neem ruimte voor uw oprecht verdriet en neem uw tijd, maar leer ook hoe je contact kan maken met je overledene.

Als je dit leert, dan ga je anders met je emoties om en dan wordt het draaglijker. Het helpt al om tegen jezelf te zeggen,

“mijn geliefde is op vakantie en is op missie en komt voorlopig niet meteen terug”.

Als je dit zegt dan erken je al dat je elkaar kan terugzien wat ook waarheid is. En de aarde is maar voor ons mensen een tijdelijke verblijfplaats voor even.

 
Hoe contact maken met dierbaren?

Eerst dient men te beseffen hoe overledenen communiceren. En vergeet gewoon eerst hoe jij wilt dat deze communicatie moet verlopen. 

Als jij alles gaat invullen op voorhand dan is er geen ruimte voor de waarheid. De spirituele wereld houdt geen rekening met jouw verwachtingen hoe jij een contact wilt zien. Als jij een stem verwacht te horen, vergeet dit maar.

Overledenen communiceren met gedachten en op wijze van telepathie. Ze hebben geen fysiek lichaam meer en geen stembanden.

Ze communiceren via uw verstand. Elke geest neemt contact op met jouw aura, of energieveld en je krijgt ingevingen en ideeën in je hoofd. Dingen die je ineens te binnen schieten zeg maar.

Als je contact wenst met dierbaren forceer niks. Tijd bestaat niet aan de overkant en het komt meestal heel spontaan.

Mensen hebben de beste contacten bij het klusjes doen in huis. Tijdens het stofzuigen of aardappelen schillen. Dit zijn spontane contacten.

Je bent met je gedachten bij je werk en ineens weet je dat je aangesproken wordt. Ineens voel je een druk in je rug en zie je een lichtflits langs je heen schieten. En je draait je plots om en het is weg. Het zijn niet altijd dierbaren die langs komen, engelen en begeleiders nemen ook contact met je en ga nooit invullen wie jij wilt spreken. Want het is niet aan jou om te oordelen wat jij wil horen. De spirituele wereld kent je beter dan jij jezelf kent en zij weten wat je nodig hebt. En ze kijken altijd naar beide partijen.

Niemand doet iets tegen hun zin en geesten hebben ook hun eigen vrije wil en een eigen reden om wel of niet te komen.

Niemand kan contact forceren want dan ben je jezelf iets aan het wijsmaken en dan is het niet meer puur. Daarom doe deze oefening gewoon zonder vooroordeel en kijk gewoon wat er komt.
Als je een moeilijke dag hebt, moe bent of boos bent dan is je eigen energieveld te laag in trilling en bij negatieve energie gebeurd er niets.

Je bent nooit alleen ook al voel je je zo. Je begeleiders zijn altijd bij je . Wees er altijd voor jezelf. En wees lief voor jezelf. Ik ga je nu een klein ritueeltje geven dat je elke dag kan gebruiken om te leren om te gaan met de spirituele wereld. Je begint een relatie op te bouwen en het beste is dat je dit één keer per week doet elke keer op hetzelfde moment.

Dit is jouw moment. Dit is jouw speciale date. En vertel de spirit wat je graag wilt. In het begin denk je misschien dat het wat raar is dat je hardop tegen niemand zit te praten maar je zal merken dat je je rustiger zal voelen en de eerste keren werkt dit contact met de spirit heel erg healend.

Je krijgt healing en er wordt gewerkt aan je rouwproces. Je bent aan het leren om er op een andere manier mee om te gaan. En het is normaal dat de ene dag het wat beter gaat dan de andere dag. Forceer niets.

Wees gewoon jezelf en zeg de spirituele wereld alles wat je op je hart hebt. En je zal zijn na een tijdje voel je al veel meer en lijken dingen “toevallig “ te gebeuren.

Je voelt dat je wordt bekeken, je voelt een wind, je ervaart dat de lampen thuis raar gaan doen, kijk maar eens, dit zijn de eerste tekenen van contact.
 
 
Hier is de oefening.

Neem tijd om rustig te zitten zodat je niet gestoord wordt. Let op je ademhaling en adem een paar keer rustig in en uit.

Laat alle gedachten gewoon langs je heen gaan en forceer niets.

Als je je daar beter bij voelt, sluit je ogen en breng je aandacht naar je hart en luister naar je ademhaling.

Geef jezelf eerst eens een complementje hoe een fijn persoon je eigenlijk bent.

Kijk wie je bent en wees niet boos op jezelf. Onze dierbaren hebben positieve energie nodig en als je je down en lastig voelt dan kan er gewoon geen contact zijn.

Zet jezelf in een wit licht onder je voeten en boven je hoofd, net zoals je in een ei zou zitten. En vraag aan de spirituele wereld de volgende vraag:

Lieve spirit ik ben enorm geschrokken bij het plotse heengaan van … ( naam dierbare ), ik ben dankbaar dat ik zolang met hem/haar heb mogen doorbrengen en ik weet dat hij /zij mij niet vergeten is.

Graag had ik voor mezelf de rust mogen voelen en de vrede die ik zo nodig heb om alles wat er gebeurd is een plaats te kunnen geven.

Lieve spirit laat me voelen dat ik meer mag ervaren dan dat ik tot  nu gewend was.

Ik weet dat ( naam dierbare ) mij niet vergeten is en dat alles zijn bedoeling heeft en een hoger doel dient ook al kan ik dit nog niet begrijpen.

Ik laat mijn vooroordelen en boosheid los en ik aanvaard dat contact maken bestaat.

Laat me voelen dat er een nabijheid is van uw wereld, ik ben blij dat ik deze ervaring mag opdoen en ik weet dat alles mag komen op het juiste moment voor mij en mijn dierbare.

Neem nu een paar keer goed adem en ga met je aandacht naar je hart, ga niet analyseren met je verstand maar neem rustig te tijd om te voelen wat er met je gebeurd. Mensen ervaren en diepe vrede of voelen een geruststelling. In het begin is het normaal dat je even harder je verdriet voelt opkomen. Dit is loslaten en healing. Weet dat je niet alleen bent en je mag mij altijd contacteren als je rouwverwerking nodig hebt .
 
 
Hoe weet je dat je bezoek hebt ?

1 Je voelt dat je bekeken wordt
2 Je voelt een tocht rond je onderbenen er lijkt een briesje in huis te zijn dat zich verplaatst
3 Kleine voorwerpen worden omgegooid of worden verplaatst zonder enige aanleiding.
4 Je ruikt een parfum en ineens duikt dit op en verdwijnt dan weer.
5 Elektriciteit doet raar. Lampen gaan aan en uit, televisie en radio springen op en aan.
6 Je hoort constant het zelfde liedje in je hoofd, of op de radio.

Dit zijn kleine dingen die erop wijzen dat je niet alleen bent. Wees niet bang van geesten, je bent er zelf een.