GD Therapie

Praktijk voor Healing-Ontspanning-Gezondheid

 

Metamorfose massage: 

 

Deze cursus bestaat uit vier lessen die gegeven worden in vier dagdelen (twee dagen dus). De eerste drie dagdelen bestaan uit een stukje theorie en een deel praktijk, ofwel het oefenen.  Het vierde dagdeel bestaat uit het geven van de gehele massage en het ontvangen.

 

De grondleggers van de metamorfosemassage zijn Robert St. John en Gaston St. Pierre.

Hun boeken gelden als basiswerken voor wie meer wil weten over deze alternatieve geneeswijze.

Metamorfosemassage:
Een  eenvoudige, zachte methode die leidt tot bewustwording, genezing en spirituele groei.

De term “metamorfose” verwijst niet alleen naar de gedaantewisseling  zoals die van een rups in een vlinder, maar ook naar de grote verandering in onszelf na het genieten van deze verkwikkende vorm van massage. De veranderingen zijn meteen ook het doel van de metamorfosemassage.
Een behandeling bestaat uit een lichte aanraking van de reflexzone van de wervelkolom, op de voeten, de handen en het hoofd.

Bij de metamorfose massage is de houding en intentie van de therapeut van groot belang. Bij een metamorfose massage is de therapeut zonder oordeel en zonder verwachtingen aanwezig.

Om te werken aan bewustzijn, verwerken van (oude) emoties na trauma’s of ernstige ziekte, psychische klachten, ook hormonale klachten, of gewoon voor een heerlijke ontspanning.
Deze methode is ook te gebruiken bij mensen in een terminaal stadium. Dan kan het helderheid geven in wat ze nog kunnen doen/oplossen en meer vrede en minder angst geven om te sterven.

Door middel van metamorfosemassage kunnen blokkades, die door een embryo of foetus tijdens de zwangerschap ontwikkeld zijn, worden ontdekt en tijdens de behandeling is het ook de bedoeling dat deze blokkades worden opgeheven.

Metamorfosemassage lijkt in de praktijk qua techniek verwant met voetreflexologie, alleen worden niet alleen de voeten behandeld, maar ook de handen en het hoofd.

Waarom worden dan precies “het hoofd de handen en de voeten” behandeld?

Het zijn onze energie-uiteinden waarmee we contact maken met de aarde en de kosmos.

Onze voeten: staan voor beweging.

Onze handen: staan voor handelen.

Ons hoofd: staat voor denken.

De naam “metamorfosemassage” geeft aan dat door deze subtiele massage grote veranderingen teweeg kunnen worden gebracht op geestelijk en lichamelijk gebied.

Natuurlijk kan dit ook via andere vormen van therapie. Metamorfose verschilt echter van alle andere vormen van therapie door een bijzondere doelstelling; de doelstelling van het onthecht zijn. 

De gedachte hierachter is:

Het is dus de bedoeling dat jij je op geen enkele wijze bezighoudt met de resultaten van de behandeling.

Kun je dit, dan heeft het voor de gever tot gevolg dat hij/zij nooit kan bogen op resultaten maar evengoed ook niet verantwoordelijk is voor de veranderingen ten gevolgen van een massage.

Wat kan er dan wel gebeuren?

Door deze simpele maar wel zeer diepgaande, manier van masseren ontstaat er bij de ontvanger op de eerste plaats ontspanning.

Hierdoor gaat de energie beter stromen en daardoor kunnen er blokkades oplossen als deze er zijn.

Door het oplossen van blokkades wordt er van binnenuit automatisch genezing in gang gezet.

De gedachte is: in principe geneest iedereen zichzelf.

 

De behandeling op zich is heel eenvoudig, zodat letterlijk jong of oud het kan leren.

 

 

De kosten voor deze cursus zijn € 125,00 per persoon.

op deze dagen zijn er maximaal vier personen.

koffie en thee is aanwezig, wel zelf uw lunch meenemen.